Over Nouvital:

Onze huid is het grootste orgaan en in vele opzichten het belangrijkste orgaan van ons lichaam. Als het ware de eerste verdedigingslinie tegen schadelijke invloeden van buitenaf

 

Nouvital Cosmetics is een professioneel merk met als specialisatie huidverbetering. In 2005 is Nouvital Cosmetics opgericht met de missie om cosmetica te produceren van hoogwaardige kwaliteit tegen een voordelige prijs. In onze cosmetica verwerken wij de beste en meest innovatieve werkstoffen, en hebben alle producten een sterke basis. Deze sterke basis zorgt voor een perfecte hydratatie van de huid en beschermt de huidbarrière, huidcellen en stamcellen van binnenuit.  

 

Alle producten zijn samengesteld volgens de nieuwe wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen op cosmetisch gebied, e.e.a. geheel conform de Europese richtlijnen. De producten bevatten voornamelijk werk stoffen van natuurlijke oorsprong.

Tevens zijn deze:

-Hypo allergeen,

-Allergeen vrij geparfumeerd,

-Vrij van mineralen,

-Vrij van tarwekiem oliën ( ivm glutenallergie),

-Alle dagcrèmes zijn voorzien van een zonnefilter,

-Dierproefvrij,

-parabeenvrij.

 

Nouvital gebruikt met trots al 9 jaar lang prebiotica in de producten, en zijn nu zelfs het eerste cosmeticamerk in Nederland die prebiotica als basis heeft in alle dagelijkse verzorgingsproducten. Alle huidproblemen gaan gepaard met of vinden hun oorzaak in een onbalans van de micro-organismen die zich op onze huid bevinden. Het behouden en verzorgen van deze balans voorkomt een overbelasting van ons immuunsysteem en is dus essentieel voor een gezonde en vitale huid.

Prebiotica is hier de oplossing voor. Micro-organismes zijn de eerste beschermlaag van de huid. Prebiotica is voeding voor de goede micro-organismes die op onze huid leven. Door het toevoegen van prebiotica aan onze cosmetica kunnen de goede micro-organismen overleven en floreren op de huid, en nemen zij de overhand van de slechte micro-organismen die voor huidproblemen zorgen.